admin

Author Posts

Berikut kamig kongsikan kisah pemuda ini yang mana beliau teraniaya dan tidak mendapat keadilan yang sepatutnya.   =========     **al kisah benar** Aku tengah bekerja menjaga traffic lepastu ada satu kereta myvi yg dipandu perempuan cina terbabas akibat memandu dalam keadaan mabuk..lepastu aku jadi mangsa keadaan..di akibat kan pemandu tu panik dia terus lari
Complete Reading

Zaman sekarang ni, macam-macam orang boleh buat untuk mendapatkan duit. Begitu jugalah dengan taktik terbaru penjenayah ini. Di mana mereka membuat panggilan epada anda dan menyatakan anda ada kesalahn jenayah.   Seorang pengguna Facebook, Farah Shuhada berkongsi saat apabila ayah beliau mendapat panggilan palsu ini. Berikut adalah penulisan beliau. ====== assalamualaikum, kisahnya; pagi td abah
Complete Reading

Peminat majalah ujang pastinya kenal dengan kartunis Lengkuas yang popular dengan karya beliau “Mat Despatch”. Setiap kali mendapat majalah Ujang, antara cerita ya g pertama sekali dibaca adalah cerita Mat Despacth. hari ini satu berita yang sedih mengenai kartunis Lengkuas. Kartunis Lengkuas telahpun kembali ke rahmatullah hari ini. Perkara ini dikongsikan oleh rakan baik Lengkuas,
Complete Reading

Setiap peminat movie pastinya impikan movie yang menarik, plot mantap, terdapat plot twsit dan banyak lagi kriteria lain. Tahun ini sahaja, ada banyak filem-filem yang lain daripada lain. Di mana filem-filem ini keluar dari cliche pembikinan filem. Sebagai contoh Dunkirk. Berikut kami kongsikan penulisan dari seorang pengguna FB, Muhhamad Hidayatullah. Berikut adalah penulisan beliau. =======
Complete Reading

Selamat menyambut hari kemerdekaan 2017 kepada semua rakyat Malaysia. Hari kemerdekaan ataupun disebut sebagai Hari Kebangsaan disambut pada setiap tahun pada tarikh 31 Ogos. Setiap tahun juga, pihak kerajaan akan memperkenalkan tema dan logo hari kebangsaan. Apakah tema dan logo hari kebangsaan tahun 2017? Tema dan Logo Hari Kebangsaan Tahun 2017 Malaysia Berikut adalah tema
Complete Reading

Jika anda seorang yang bermain permainan video games seperti Dynasty Warrior dan terbaru Mobile Legends pastinya anda kenal hero terhebat dan terpopular dalam permainan berkenaan itiu Zhao Yun ataupun dikenali sebagai Zilong. Tonton video di bawah ini. Di mana ianya memaparkan kehebatan pahlawan bernama Zhao Yun ini.      

Bagi seorang lelaki, selalunya mereka mengidamkan untuk memilik sebuah motosikal berkuasa tinggi. Ramai yang membeli motor ini secara loan iaitu dengan berhutang dengan bank. baru-baru ini, Tuan Muhd Farid telah bekongsi bagaimana mendapatkan motor in secara mudah dengan bayaran cash. Berikut adalah penuisan beliau;     Harga motor ni sama macam rumah lowcost/medium cost ketika
Complete Reading

Lazada pastinya satu tempat jual beli online poular di Malaysia. Tersalah beli barang antara perkara yang sering berlaku kepada pembeli. Akan tetapi apa yang berlaku pada wanita ini sangatlah mencuit hati. Lihat Apa yang ditulis oleh wanita ini di laman Facebooknya milik beliau. Dalam suka ade duka…. Eksaited tau abg Lazada bg salam.. sekali bukak…
Complete Reading

1. Di sebuah masjid di Negeri Sembilan “Oleh kerana perniagaan mendatangkan 9/10 daripada keuntungan maka sidang Jumaat sekalian, marilah kita jadikan perniagaan sbg satu ‘mutafancirin’ “. Saya terkejut. Apa tu mutafancirin? Melayu bukan Arab pun bukan. Setelah disemak teks khutbah rupa2nya ‘mata pencarian.’ “متڤنچرين” 2. Di sebuah masjid di Kulim, Kedah “…dihalalkan kita umat Islam
Complete Reading

Cuba anda lihat, berapa ramai kawan yang anda ada. Tidak kira la sama ada di pejabat, rakan sekolah atau pun rakan di media sosial. Mesti ramai kan? Bagusnya ramai kawan. Lagi ramai kawan, lagi la gembira dan bahagia. Tapi anda silap!! Lebih ramai kawan, boleh buatkan anda rasa tidak senang dan bahagia. Macam mana tu?
Complete Reading

Create Account



Log In Your Account