Kerajaan telah memperkenalkan Skim Pembiayaan ini untuk memudahkan para penjawat awam yang sangat memerlukan peralatan-peralatan seperti komputer, laptop dan telefon bimbit bagi yang tidak berkemampuan untuk membelinya secara tunai. Bagaimana nak memohon? Jom baca dahulu artikel ni. Skim Pinjaman Pembiayaan Komputer Dan Telefon Pintar Bagi Penjawat Awam a) Siapa Yang Layak Memohon Bekerja sebagai Penjawat
Complete Reading

Bagaimana reaksi anda jika kereta yang anda pandu secara tiba-tiba dilanggar dari belakang? Pening? Panik? Bingung kerana benda ni berlaku first time? Peguam ini telah berkongsi tips yang berkesan sekiranya kereta kita dilanggar dari belakang. Apa Yang Anda Harus Lakukan Sekiranya Kereta Anda Dilanggar Dari Belakang? Jom Ikuti Tips Ini Berikut merupakan tindakan penting yang
Complete Reading

Cara Mengambil hati Lelaki   Sebenarnya, lelaki juga seperti wanita ingin disayangi serta diambil berat. Sebagai wanita, anda sepatutnya perlu mengambil tahui cara mengambil hati lelaki agar mereka rasa lebih dihargai. Lelaki juga sebenarnya sensitif, mudah terluka serta mudah terasa. Namun begitu, insan yang bernama lelaki ini selalu menyembunyikan sifat-sifat lemah mereka kerana lelaki mempunyai
Complete Reading

Setelah beberapa tempoh kita membawa kenderaan, pernah tak terfikir ada saman ke tak? Kalau ada berapa dah? Haa sekarang ni mudah dah nak cek. Jom ikut cara ni. Semak Saman Anda Dengan Mudah Melalui Online Atau SMS 1) Melalui Online Terdapat 3 laman web yang anda boleh layari sekiranya ingin menyemak jumlah saman secara terperinci:
Complete Reading

Cara Hilangkan Stress Apa itu stress? Stress adalah istilah yang bermaksud tekanan, beban, konflik, keresahan dan kemurungan. Stress terjadi disebabkan kerana seseorang itu merasakan keperluan melebihi keupayaan dan sumber yang ada pada mereka. Terdapat pelbagai cara untuk menghilangkan stress sebelum gejala ini menjadi lebih serius Kita semua pasti mempunyai tips sendiri untuk menanggani masalah stress
Complete Reading

Berikut kamig kongsikan kisah pemuda ini yang mana beliau teraniaya dan tidak mendapat keadilan yang sepatutnya.   =========     **al kisah benar** Aku tengah bekerja menjaga traffic lepastu ada satu kereta myvi yg dipandu perempuan cina terbabas akibat memandu dalam keadaan mabuk..lepastu aku jadi mangsa keadaan..di akibat kan pemandu tu panik dia terus lari
Complete Reading

Peminat majalah ujang pastinya kenal dengan kartunis Lengkuas yang popular dengan karya beliau “Mat Despatch”. Setiap kali mendapat majalah Ujang, antara cerita ya g pertama sekali dibaca adalah cerita Mat Despacth. hari ini satu berita yang sedih mengenai kartunis Lengkuas. Kartunis Lengkuas telahpun kembali ke rahmatullah hari ini. Perkara ini dikongsikan oleh rakan baik Lengkuas,
Complete Reading

Selamat menyambut hari kemerdekaan 2017 kepada semua rakyat Malaysia. Hari kemerdekaan ataupun disebut sebagai Hari Kebangsaan disambut pada setiap tahun pada tarikh 31 Ogos. Setiap tahun juga, pihak kerajaan akan memperkenalkan tema dan logo hari kebangsaan. Apakah tema dan logo hari kebangsaan tahun 2017? Tema dan Logo Hari Kebangsaan Tahun 2017 Malaysia Berikut adalah tema
Complete Reading

Create Account



Log In Your Account