Disebabkan Campur Tangan Ibu Mertua, Wanita Ini Diceraikan Talak 3

Dalam hal perkahwinan, campur tangan ibubapa itu tidak salah jika niat baik untuk mengeratkan hubungan dan memastikan tiada satu pun salah paham dalam hubungan. Peranan ibubapa juga peting untuk memastikan Perhubungan sentiasa harmoni.

 

Seperti kisah yang dikongsikan oleh wanita ini didalam facebooknya. Dia telah diceraikan oleh suami nya dengan talak tiga gara-gara campur tangan ibu mertua.

 

Tahniah Sebab Telah Menghancurkan Perkahwinan ini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saya tidak Akan Memaafkan Datin Dengan Apa Yang Datin Telah Buat

 

 

Kepada Anakku

 

 

Sumber : Noor Nabilla Fattin

One Reply to “Disebabkan Campur Tangan Ibu Mertua, Wanita Ini Diceraikan Talak 3”

  1. Ya Allah, sy hrp sgt perempuan ni lebih tabah dan sabar menghadapi hari2 seterusnya. Kisah kita lebih kurang same, sy juga dihalau dr umah mertua pd waktu maghrib, shinggakan dia pggil polis spy sy cepat pergi dr rumahnya. sy dihina di depan adik ipar, didepan polis. Malah keluarga sy juga dihina. Suami hanya diam dgrkan sy dhina, difitnah, malah mak mertua siap suh cerai. Masa tu sy menangis tak henti2. Suami hanye biarkan sy pergi tanpa berbuat pape. Dia tak ikut sy tp trus duduk ngan mak mertua. Sy taw syurga bwh tapak kaki ibu, tp adilkah utk sy ms tu. Masa tu rasa benci pd suami, shinggakan sy x ingin jmpe dia. Kami naik mahkamah berulang kali, ustazah minta kami berbaik. Mak mertua mmg xsukakan sy dr sblm kawin. Sejak kawin ade saje mslh kami berdua, dan slalunye sy la jd mangsa kesalahan. Smue termasuk kakak ipar n abg ipar dia yg mulut jahat, tduh sy mcm2. Hasut suami sy mcm2. Skrg sy msih bersama suami tp sy xpnah jmpe mertua dan adik2 beradik suami hampir 3 tahun. Malah msih belum dapat lupakan kata2 kejian dan hinaan terhdp family sy. Sy cuba utk lupekan tp malangnya peristiwa tu msih segar dlm ingatan sy, seolah2 bru smlm perkara tu terjadi. Sy taw family suami agak berharta, tp sy tak. Kami hampir bercerai tapi suami msih sygkan sy. Mmg mulanya berat utk terima, sbb berulang kali hati sy disakiti. Sy cuma berharap perkahwinan ni kekal dan bhgia ke akhir hayat walaupun tanpa family mertua. Cuma spai bila sy akan begini, biarla masa yg menentukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *