Gara-Gara Anaknya Tak Mahu Berhenti Menangis, Si Ayah Sanggup Lakukan Perkara Sedemikian Dengan…

Ibu bapa mana yang tidak sayangkan anak mereka? Sebagaimana ibu bapa kita besarkan kita, begitulah juga yang akan kita lakukan kelak kepada anak kita.

 

Namun, tidak buat ayah ini. Liam Deane, 22, telah dipenjara seumur hidup selepas menumbuk anak perempuannya yang baru lahir gara-gara “tidak mahu berhenti menangis”.

 

Pada mulanya, isteri Deane meminta dia untuk menjaga anak mereka, Luna kerana isterinya ingin berehat sekejap.

 

Namun, suasana bertukar tragedi apabila iblis bertopengkan syaitan tersebut menekan dan menumbuk bayi perempuan mereka yang baru sahaja berusia dua hari kerana tidak berhenti menangis. Justeru, bayi tersebut mengalami “kecederaan otak yang serius”.

 

Michael Smith, mendakwa, memberitahu Mahkamah Mahkamah Leeds bahawa bayi itu mengalami kecederaan pada otak, badan dan muka.

 

“Dia (Deane) berkata dia bertanggungjawab untuk semua kecederaan yang dia alami dan dia mengatakan bahawa Luna tidak menetap dan dia kehilangan kawalan,” pendakwa memberitahu kepada mahkamah.

 

Pada 17 Julai, dua hari selepas Luna dilahirkan, ibunya, Karen Bissett, 21, naik ke tingkat atas di rumah mereka di Wakefield, West Yorks.

 

Keesokan harinya dia diberitahu oleh Deane bahawa bayi perempuan mereka mengalami kesukaran untuk bernafas akibat terjatuh dan terhantuk kepala semalam.

 

Lantas, mereka memanggil ambulans dan paramedik tiba untuk melihat wajahnya teruk dan membengkak.

 

Luna dibawa ke Leeds General Infirmary di mana dia meninggal dunia dalam rawatan intensif pada 14 Julai, tiga hari selepas insiden tersebut.

 

Seorang doktor menyifatkan bahawa Luna meninggal dunia selepas mengalami trauma kepala, kesan daripada ‘kecederaan otak yang teruk’.

 

Semasa ditemuramah oleh polis, Deane telah mengakui bahawa dia yang bertanggungjawab sehingga menyebabkan kematian bayi Luna.

 

Dia juga mengakui menumbuk muka Luna, menekan badannya dan lengannya serta menggoncangnya dengan kuat.

One thought on “Gara-Gara Anaknya Tak Mahu Berhenti Menangis, Si Ayah Sanggup Lakukan Perkara Sedemikian Dengan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *