Gara-Gara Lemak Dan Kalori Yang Tidak Dikawal.. Wanita Ini Kerana Disangka Hamil Kembar 5. Amaran Kepada Wanita Di Luar Sana Anda Mungkin Menghidap “Pseudocyesis”…!.

Perkhawinan dan hamil merupakan saat gembira untuk semua orang yang sudah berumah tangga. Namun begitu, tidak bagi Paul Servat (35) Kanada mengenali Barbara (37). Perkenalan di media sosial telah memperjodohkan mereka dan disebabkan faktor usia, mereka terus melansungkan perkhawinan.

Setelah mendirikan rumah tangga selama 2 taun, Barbara dikatakan hamil dan yang paling mengejutkan Barbara dikatakan hamil kembar 5.

(Barbara yang dikatakan sedang “hamil”)

Pada minggu ke34, Barbara telah ke hospital sebagai persedian untuk bersalin bersama Paul. Paul datang dari jauh semata-mata untuk melihat kelahiran anak pertama mereka.

Setibanya di hospital, berita gembira itu bertukar duka kerana doktor mengesahka bahawa Barbara “TIDAK HAMIL”. Doktor mengesahkan bahawa perut Barbara membuncit kerana lemak dan kalori yang tidak terkawal. Pihak doktor juga telah mencari rekod samada Barbara pernah melakukan penguguran namun mereka tidak menjumpainya.

(persedian untuk menimanganak pertama.)

Pemeriksaan lanjut terhadap Barbara mengeahkan bahawa Barbara menghidap sindrom Pseudocyesis. Pesakit sindrom ini akan merasa dia akan hamil disebabkan perut dan dadanya semakin membesar padahal itu hanyalah fikiran mereka sendiri sahaja.

Sindrom pseudocyesis syndrome akan membuatkan wanita bakal memaksa pasangannya untuk menghamili dirinya bahkan sampai pinggul dan dadanya pun ikut membesar padahal itu semua hanya disebabkan oleh kerana lemak.

Kepada wanita diluar sana, silalah selalu berjumpa dengan doktor untuk memeriksa tahap kolestrol dan lemak dalam badan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *