Hafiz Hamidun Cerita Hal RumahTangga – Perkahwinan Tidak Sah

Pelbagai masalah yang sering kita dengar daripada masalah rumahtangga, namun berbeza nasib denganseorang artis yang benama Hafiz Hamidun. Masalah rumahtangga Hafiz Hamidun dan isteri Joy Revfa dikatakan masih belum redah. Makin kecoh lagi apabila surat cerai Joy Revfa dengan suami pertama mula tular di media sosial. Dokumen yang tersebar itu mengesahkan bahawa penceraian Joy Revfa berlaku selepas pernikahan bersama Hafiz Hamidun.

Penjelasan Hafiz Hamidun mengenai pergolakan yang berlaku dalam rumahtangga.

Menerusi siaran langsung bersama Hafiz Hamuidun, dia mendakwah Siti Arifah atau dikenali sebagai Joy Revfa pernah berkahwin dengan Rayos abdul Rahim iaitu suami terdahulu di sempadan Thailand pada 10 january 2017. Pernikahan itu bagaimanapun, masih belum ada surat penceraian yang sah. Joy turut mendakwa sudah bercerai melalui aplikasi whatsapp dengan suami terdahulu.

Hafiz sering menyuruh Joy Revfa untuk menyelesaikan hal rumahtangga sebelumnya iaitu kes cerai Joy Revfa dengan suami terdahulu. Permasalahan itu harus diselesaikan sebelum berkahwin namun sering diberi alasan. Perkahwinan diteruskan atas surat perakuan janji untuk Joy Revfa mendapatkan surat sah cerai sebelum 8 Ogos.

Disebabkan keraguan dalam rumah tangga, mereka telah ke Songkla, Thailand bagi menguruskan cerai taklik. Namun, apabila disiasat rupanya perkahwinan Joy Revfadengan suami terdahulu masih ada ikatan.

Hafiz turut tidak akan mengeluarkan kenyatan untuk menghormati kredibiliti dan kearifan pihak peguam. Dia turut menafikan kenyataan Joy Revfa mengatakan dia tidak berusaha menyelamatkan rumah tangga mereka. Hafiz turut yakin perkahwinan ini tidak sah.

Dia juga mengharapkan agar pihak sana menghormati untuk menyelesaikan isu ini secara tertutup. Semoga kes ini dapat diselesaikan dengan baik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *