Kepada Pasangan Yang Baru Menimang Cahaya Mata, Jangan Post Gambar Dia Dalam Tempoh 40 Hari – Ini Sebabnya!

Setiap pasangan pasti mempunyai impian untuk menimang cahaya mata lebih-lebih lagi bagi yang buat pertama kalinya baru hendak menimang cahaya mata.

Secara umumnya, rasa excited tu memang tak dapat nak disangkal lagi. Bermula dari janin dalam perut isteri, pasti rasa semangat nak post-post gambar sehinggalah si anak kecil tersebut dilahirkan.

Memang ada baiknya kita kongsikan kegembiraan tersebut, lebih-lebih lagi zaman sekarang boleh post kat media sosial (Facebook, Instagram, Twitter, dan lain-lain). Memang kita tak ada niat yang lain selain meminta orang lain mendoakan yang baik-baik sahaja.

Akan tetapi, tahukah anda bahawa terdapat juga keburukan daripada perbuatan tersebut? Jom baca lebih lanjut.

==================================================================================

Sumber: Twitter @bam_reel

 

Bahaya juga kesan al-ain ni kan, terutama untuk bayi yang baru lahir. Disebabkan keadaan mereka yang masih lemah, mereka lebih senang untuk mendapat gangguan tersebut.

Berikut kesan sampingan al-ain:

 

 

Haa, buat mana-mana pasangan tu, kalau boleh elakkan post gambar-gambar si kecil lagi-lagi yang baru lahir. Kita bukannya tahu hati orang lain macam mana. Moga-moga dijauhkan daripada sebarang kemudaratan.

 

One Reply to “Kepada Pasangan Yang Baru Menimang Cahaya Mata, Jangan Post Gambar Dia Dalam Tempoh 40 Hari – Ini Sebabnya!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *