Kisah Pemuda Ini Teraniaya dan Tidak Mendapat Keadilan Sepatutnya

Kisah Pemuda Ini Teraniaya dan Tidak Mendapat Keadilan Sepatutnya

Berikut kamig kongsikan kisah pemuda ini yang mana beliau teraniaya dan tidak mendapat keadilan yang sepatutnya.

 

=========

 

 

**al kisah benar** Aku tengah bekerja menjaga traffic lepastu ada satu kereta myvi yg dipandu perempuan cina terbabas akibat memandu dalam keadaan mabuk..lepastu aku jadi mangsa keadaan..di akibat kan pemandu tu panik dia terus lari melarikan diri…

 

kawan2 kerja yg lain terus kejar pemandu yg langgar aku sampai dapat..alhamdulillah dapat tangkap..terus ambik kunci kereta pemandu tu sambil menunggu polis sampai ..tiba2 group towing datang cite apa dgn cina tu terus minta kunci kereta bawak cina tu lari..kawan kerja 2 org tapi tak boleh buat apa dgn budak2 towing tu sebab diorang ramai..aku mase tu dah kat dalam ambulance menuju ke HKL..

Cerita sekang ni aku nak owner kereta tu tanggung jawab atas perbuatan dia dgn buat claim insurance atas kereta dia..tapi roadtaxe dgn insurance kete tu tamat tempoh..abis nak claim macam mana kaki aku dah patah ..duk umah 3 bulan mcm org lumpuh ..kata maaf dari pemandu pon tak ada..aku dah amik banyak lawyer tapi banyak yg tak mau sebab I.O POLIS yg amek kes aku tu memang payah nak berurusan dgn dia..ada lawyer yg nak amek kes ni tapi nak buka fail sampai dkt puluh ribu..hmmm nampak tak jadi apa..
Lepas aku boleh bejalan pakai tongkat..aku terus pergi balai untuk buat report semula di sebabkan tak ada apa tindakan diambil keatas pemandu kereta myvi tu…macam tu buat apa rakyat Malaysia bayar cukai jalan dgn ininsurance mahal2..

Lepas aku buat report polis terus jumpa sarjan yg amek kes aku ..aku dgn saksi kejadian kena sound bodoh banyak Kali sebab pandai2 buat report tampa bagitahu sarjan tu..
Dia cakap dengan saksi kejadian kau dapat apa pergi buat report Jadi saksi ..lepas tu dia cakap dgn aku.. kau nak buat report apa lagi ..dalam hati nak je cakap aku dh terlanjur dgn anak kau
Aku rasa ada udang disebalik batu..sarjan yg amek kes aku pertahankan cina tu macam cina tu bakal bini dia woooo..
Tak apalah sarjan shuib..aku tak nampak kau terima apa2 rasuah..

tapi aku dapat rasa yg kau terima apa2 hadiah dari cina yg langgar aku tu..
Allah nampak apa yg kau buat ..ingat sarjan..baik sarjan bunuh saya kalau tak nak permudah kan kes saya..sebab saya dah cacat..saya akan buat apa saja untuk membela nasib saya yg malang..tu je nak pesan

Sedang kan orang yang baik..bersih hatinya pon Allah bagi ujian macam2..ni kan kita yg jahat..jahil lagi segala mcm2 dosa kita buat..nak2 lagi org yg selalu buat naya kt org tunggu giliran dan harap bersabar menunggu kifarah datang…
.
.
Ingat sarjan shuib balai polis jalan bandar
Saya minta kawan2 yg lain share biar pihak atasan dengar masalah kes naya dan rasuah
#pdrm #sprm #viral #tv3 #platekereta #JLM3783
Kredit: Man Tyson

admin

leave a comment

Create Account



Log In Your Account