Koleksi Ucapan Tahun Baru 2017

Koleksi Ucapan Tahun Baru 2017

Tahun 2016 akan melabuhkan tirainya tidak lama lagi. Sepanjang 12 bulan kita berada di tahun 2016, mesti banyak kenangan dan pengalaman kita perolehi sama ada baik dan buruk, gembira dan dukacita. Untuk artikel kali ini, admin akan berkongsi tentang koleksi ucapan tahun baru 2017 untuk tatapan semua pembaca.

Koleksi Ucapan Tahun Baru 2017

Berikut adalah antara koleksi-koleksi ucapan yang anda boleh guna untuk menghantar sms atau whatsapp ke keluarga, sahabat handai mahu pun yang tersayang:


  • Tahun baru bagaikan membuka lembaran baru berupa kertas kosong, kertas yang akan kita tuliskan berbagai kata dan makna kehidupan yang akan datang. Selamat tahun baru 2017.

 

  • Tak perlu takut jika tak ada seorang pun yang tak mampu memahamimu, takutlah jika kamu tidak mampu memahami diri kamu sendiri. Ingat.. masih ada aku yang akan selalu menemanimu. Selamat tahun baru semoga tahun baru 2017 ini kamu boleh bersinar.

 

  • Jika tahun baru itu seperti sebuah lembaran buku baru yang masih kosong, maka percayalah kau masih boleh menuliskan dengan kisah-kisah yang baru untuk kau tuliskan lagi di dalam buku-buku itu. Maka tulislah buku tersebut dengan cerita baru dan cerita yang lebih menyenangkan. Selamat tahun baru 2017.

 

  • Jangan menunggu waktu yang sempurna, sebab setiap saat adalah kesempurnaan bagi sesiapa yang berusaha. Selamat tahun baru 2017.

 

  • Satu tahun sudah berlalu, entah berapa banyak dosa yang telah aku kumpul, entah berapa banyak pahala yang aku dapat. Tak bisa kuhitung-hitung kerana hanya sang Khalik yang mengetahuinya. Hanya ada satu doa yang aku selalu panjatkan padaNya. Ya Rabb, berilah hamba kesempatan dan bimbingan-Mu agar dapat menjalani tahun ini lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya, dan berilah hamba tambahan usia yang barakah. Aamiin. Selamat tahun baru 2017.

 

  • Waktu terus berlalu, lembaran demi lembaran telah dilalui dan ditempuhi. Coretan demi coretan telah memenuhi lembaran masa yang lalu tanpa kita sedari. Kadang tak bererti, kadang tanpa makna atau hanya sedikit makna. Semoga di tahun baru ini setiap lembaran memiliki makna, setiap lembaran bermanfaat buat diri kita. Selamat tahun baru 2017.

 

  • Jika kamu ingin terbang tinggi, maka satu-satunya yang kamu perlu eratkan adalah persahabatan. Selamat tahun baru 2017 untuk sahabat handai yang senantiasa mendorong dan menyokong kita sehingga menuju kejayaan.

Sekian sahaja koleksi ucapan tahun baru 2017. Akhir kata daripada admin Malaysia Sentral, selamat menyambut Tahun Baru 2017 🙂

 

KLIK SINI UNTUK KADAR DIVIDEN ASB 2016 PEMBAYARAN 2017

2 Comments on Koleksi Ucapan Tahun Baru 2017

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus Bulan Februari 2017 - Malaysia Sentral

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*