“Movie yang paling power aku tgk tahun ni selepas Dunkirk”

“Movie yang paling power aku tgk tahun ni selepas Dunkirk”

Setiap peminat movie pastinya impikan movie yang menarik, plot mantap, terdapat plot twsit dan banyak lagi kriteria lain. Tahun ini sahaja, ada banyak filem-filem yang lain daripada lain. Di mana filem-filem ini keluar dari cliche pembikinan filem. Sebagai contoh Dunkirk.

Berikut kami kongsikan penulisan dari seorang pengguna FB, Muhhamad Hidayatullah.

Berikut adalah penulisan beliau.

=======

Movie yang paling power aku tgk tahun ni selepas Dunkirk. Aku xrasa Wolf of Wall Street pun sampai level ni.

Movie ini dah dalam kategori lain. Cerita yang sempurna, plot twist dan suspense yang korang xkan sangka. Aku sampai bangun duduk dlm panggung sbb suspense cerita ni.

Dari Baby Driver,better Bad Genius lg.

Sambil tgk cerita ni,perhatikan cinematography dia, shots byk pakai wide open(bokeh),lighting mcm iklan thailand tapi jd dlm movie. Lens Wide and Zoom pakai time scene mana. Movement Camera sgt win. Background Music yg power. Ada sbb knp cerita ni nama “Bad Genius”.

Cerita pasal meniru pun dh dalam mcm ni. Korang yang meniru dekat exam tu noob je.

Korang mungkin akan keluar panggung wayang sambil akan berfikir knp ahmad Idham buat poster film dia mcm tu.Okay xde mengena.

Ada sbb cerita ni dapat 100% score dekat Rotten Tomatoes. 100% wei.

Aku bg Rating : 20/10

Perfect movie.

*Panggung terpilih je ada movie ni.

 

admin

leave a comment

Create Account



Log In Your Account