Nak Pastikan Kewangan Kita On Track? Orang Yang Dah Bekerja Kena Baca Ni.

Setiap orang pasti mempunyai teknik tersendiri untuk menguruskan kewangan masing-masing. Akan tetapi, sejauh manakah disiplin kita dalam menguruskan bab sebegini lebih-lebih lagi kalau yang melibatkan kewangan? Macam mana juga tidak, asal setiap kali gaji ada je offer hujung bulan, sales 50%, jualan mega, dan macam-macam lagi.

Sebab itulah kita kena buat perancangan yang teliti supaya tidaklah kita terasa terbeban sangat. Satu bulan/ 30 hari tu lama sangat weh kalau nak tunggu gaji masuk. Sesetengah orang tu awal bulan belanja sakan, makan mahal-mahal, pastu pertengahan dah tersepit, terpaksa makan maggi. Tu pun kalau insaf, ni bulan kemudian ulang juga perkara yang sama.

Tips kali ni korang kena amati betul-betul supaya kewangan korang sentiasa on track, jom baca.

==================================================================================

Sumber: twitter @HalalMoneyMy

 

2 Replies to “Nak Pastikan Kewangan Kita On Track? Orang Yang Dah Bekerja Kena Baca Ni.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *