Nak Tahu Siapa Penyanyi Lagu Doraemon ? – [Vedio] Inilah Orangnya…

Tahun-tahun sebelumnya kanak-kanak dihiburkan dengan pelbagai komik atau kartun yang sangat menghiburkan hati setiap kali disiarkan di kaca TV, tidaklah begitu senang untuk menonton setiap kartun yang diminati seperti zaman sekarang yang begitu mudah untuk melihat setiap kartun yang ingin dilihat dengan hanya menonton di Youtube. Namun di zaman sekarang berbeza dengan kanak-kanak tahun-tahun yang sebelumnya.

 

Antara kartun yang ramai meminatinya sehingga kini adalah kartun Doraemon. Dikalangan peminatnya yang paling ramai adalah kanak-kanak perempuan. Namun tidak ramai yang mengetahui siapakah penyanyi disebalik kartun Doraemon sebenarnya.

 

Kalau nak tahu juga Doraemon ni adalah manga series dari Jepun yang dah lama ditayangkan dari tahun 15 Desember 1969  hingga 23 Jun 1996 iaitu yang paling original. Kemudian siri ni ditayangkan dan diperbaharui hinggalah sekarang.

 

Tapi yang paling penting siapakah gerangan pemilik suara yang menyanyikan lagu Doraemon ni ? Jangan terkejut sebab ia suara wanita yang kini usianya sudah mencecah 54 tahun, Satoko Yamano.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *