Respon Pelanggan Yang Biadap! – Buat Order Tapi Tak Jadi Ambil Saat Akhir.

Dalam bisnes ni macam-macam dugaan yang boleh berlaku tanpa kita sedar, memang banyak dugaan yang harus kita tempuh lagi-lagi berbisnes mengunakan online ni. Dalam perniagaan ni, ambil hati pelangan itu adalah sangat penting bagi memuaskan kehendak permintaan pelanggan. Namun bukan semua pelanggan juga yang dapat memuaskan hati kita.

 

Seperti perkongsian ini, Wanita ini luah rasa kecewa apabila respon pelanggan terhadap dia yang sangat biadap, dah lah batalkan order saat-saat akhir ,  perbodohkan orang pula. Memang Geram dibuat!

 

Kek ala ais krim

 

Kereta rosak

 

Respon biadap!

 

Tak tahu nak kata apa lagi

 

baca disini : hati-hati dengan taktik scammer jika anda ingin merancang membeli rumah

Alhamdulillah pertama kali dapat customer mcm ni..semalam nak ke airini..bila dh siap petang tnya kek dah siap ke…sya kata sudah..tiba2 kata tak jdi amik..dah lah tak jdi amik, sya pula kena bodoh..semlm siapkan kek..awak.. awak ni klau da order..jangan buat mcm ni..cr lak slah sya..

kata tak suka kaler nii, pastu sya tukar krim tpi tak nak..malah siap minta kurng lg..klau xde duit takpe dik tp jgn wt org mcm ni sy ni niaga online…siti fai ko kenal tak dia ni..aku tul nyirap..takpe sya tak kebulur duit awak..cuma sy nk awak tlng jg ati org..

 

sumber : Anna Suhana

Be the first to comment on "Respon Pelanggan Yang Biadap! – Buat Order Tapi Tak Jadi Ambil Saat Akhir."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*