Scene Dalam Filem X-Men “Logan” Mendedahkan Profesor X Keliru dengan “Timeline” Cerita FIlem X-Men

Kepada semua eminat cerita Marvel Comics pastinya menyedari bahawa filem siri X-Men agak mengelirukan dengan banyak versi cerita mengenai karakter dalam filem mereka. Semuanya ini didedahkan dalam “deleted scene” ataupun babak yang telah dipotong dalam filem “Logan”.

Keadan ini bukan sahaja menyebabkan penonton keliru malah Profesor X ataupun Charles Xavier turut keliru dengan keadaan tersebut apabila bercerita dengan logan mengenai masa lampau mereka.

Dalam filem “Logan”, satu babak ketika makan malam di rumah keluarga Munson, Profesor X mendedahkan bahawa Logan telah membunuh isterinya, Jean Grey.

Namun begitu, persoalannya adalah, adakah Logan dan Jean Grey sebenarnya penah berkhawin pada masa lampau? Atau adakah Profesor X juga telah keliru mengenai status mereka disebabkan timeline telah berubah dalam filem “”Days Of Future Past“.

Dalam X-Men: The Last Stand , Logan telah membunuh Jean Grey sebelum masa lampau telah diubah dalam filem “Days Of Future Past“.  Dalam babak akhir filem “Days Of Future Past“, Charles telah membaca minda Logan untuk memahami garis masa yang telah berlaku untuk memahami kejadian yang sebenarnya.

Selain daripada Logan, Profesor X turut perasn akan kewujudan dua garis masa ataupun timeline dalam X-Men.

Sebenarnya, pada masa lampau, Logan telah membunuh Jean Grey dalam filem X-Men: The Last Stand namun garis masa tersebut diubah dalam “Days Of Future Past” menyebabkan Logan tidak membunuh Jean Grey.

Jom tengok babak yang telah dipadam itu:-

Sebenarnya, timeline dalam filem X-Men ini sangat mengelirukan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *