Senarai Kereta ‘Hot’ Bawah Rm5000. Sesuai Untuk Orang Muda Yang Tak Ingin Berhutang!

Membeli kereta pertama tentu sangat mengujakan. Walaupun  bukan kereta baru, namun dengan bajet yang ada, kereta terpakai adalah pilihan yang bijak. Anda boleh mendapatkan kereta berharga bawah 5000 dengan keadaan yang bagus dan masih boleh dipakai sehingga 10 tahun. Anda juga tidak perlu memeningkan kepala untuk membayar ansuran bulanan kereta jika membeli kereta dengan tunai. Berikut merupakan senarai kereta yang boleh anda dapatkan dengan harga RM5000

1. Proton Iswara

Mendahului senarai adalah Proton Iswara. Kereta Nasional pertama.Tahan lasak dan boleh angkat apa sahaja. Penyelenggaraan juga mudah dan murah. Spare part juga bersepah. Mempunyai potensi menjadi sangat lawa jika dibuat dengan baik.

2. Proton Satria

10 tahun lepas, kereta ini sering dilihat berlumba di Sepang.Sehingga sekarang, masih banyak performance part yang dijual dinegara kita. Kerangka chasisnya yang cuma dua pintu membuatkannya berbaloi untuk dibeli dan digayakan mengikut citarasa pemiliknya.

3. Proton Wira

Tidak perli diperkenalkan lagi. Proton Wira hadir selepas Proton Saga. Chasisnya yang tegap, kuat dan tahan lasak merupakan faktor utama untuk dijadikan kereta. Jika tambah bajet, anda boleh dapatkan wira yang sudah bernadikan enjin Mitsubishi Lancer.

4. Perodua Kancil

Memiliki Perodua Kancil yang comel pasti membuatkan anda senang hati. Jimat minyak dan mudah untuk mencari parking tentulah faktor yang menjadikan kancil pilihan untuk digunakan di bandar.

5. Toyota LE

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *