SubhanAllah! Ketika Pengkebumian Dijalankan, Perkara Ini Berlaku.

Setiap manusia di muka bumi ini tidak akan terlepas daripada kematian. Tidak kira di usia muda, tua, ketika sakit mahu pun sihat, jika sudah ditakdirkan pada hari tersebut, maka ditariklah nyawa dengan serta merta. Sekiranya anda pernah menonton rancangan tanah kubur, cerita tersebut menggambarkan akan perbuatan kita semasa hidup.

Untuk kisah kali ini, semasa penkebumian sedang dijalankan, kelihatan seekor kucing sedang mengelilingi kubur simati. Jom baca dengan lebih lanjut.

==================================================================================

Sumber: FB Zarould Zh Hisham

Berikut petikan daripada status beliau ketika berlangsung pengkebumian tok wan beliau:

Assalamualaikum.
Tok wan Saya (Ismail Bin Mat), telah Di selamat Di Kebumikan di tanah Pekuburan Masjid Kelibang (Pulau Langkawi). Ada Kejadian berlaku semasa Kami Membaca taqil, seekor kucing Berwarna Putih muncul mengelilingi Kubur Arwah Tok wan Saya. Sunguh Besar Kekuasaan Mu Ya Allah. Semasa Arwah tokwan Saya di dunia, dia seorang yang cinta kepada kucing. Saya Harap Tokwan Di Tempatkan Org yg Beriman. Al fatihah. Cucumu Sentiasa Mendoakan Untuk Mu, (Zarul Hisham) saya sayang tokwan ?

 

Link video boleh klik kat sini:

1. https://www.facebook.com/aira.huda.9/videos/pcb.175680292990002/175680259656672/?type=3&theater

2. https://www.facebook.com/aira.huda.9/videos/pcb.175680292990002/175680279656670/?type=3&theater

 

Semoga kita semua pun dikurniakan pengakhiran yang baik, insyaAllah. Jom berubah ke arah yang lebih baik di tahun baru Awal Muharram ni 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *