Wow!! 20 Wanita Yang Tersenarai Dalam Wanita Tercantik Dunia. Wakil No. 9 Tu Dari Malaysia

Perkataan cantik sebenarnya membawa maksud yang sangat umum. Selain daripada fizikal, adab, tingkah laku, budi bahasa dan berpengetahuan tinggi juga boleh membuatkan seseorang wanita dianggap cantik. Oleh itu, boleh disimpulkan bahawa seseorang wanita akan dianggap cantik bila mereka “cantik” luar dan dalam.

Berikut merupakan antara 20 wanita yang dianggap cantik di dunia.

1. Liza Soberano – Filipina

Pelakon dan model ini adalah kacukan Filipina-Amerika yang menjadi cover jenama terkenal dunia Maybelline. Tahun lepas, dia menduduki tempat kedua dalam majalah di Amerika.

2. Emma Watson – England

Rasanya ramai dah tahu pasal Emma ni.

3. Im Jin Ah – Korea

Pernah digelar wanita paling seksi di Korea pada tahun 2015. Merupakan ahli kumpulan After School dan meraih gelaran tersebut dua tahun berturut-turut.

4. Lupita Nyongo – Kenya

Peranan yang membuat namanya meningkat sehingga kini adalah Patsy on Three Years a Slave. Malah, peranan itu menjadikannya paling banyak disoalkan dalam wawancara oleh pelbagai media tempatan dan antarabangsa semasa berjalan di Red Carpet. Lupita juga memenangi pelbagai anugerah seperti Anugerah Akademi, dan juga memasuki halaman utama majalah Vogue.

5. Fahriye Evcen – Turki

Dia adalah salah seorang pelakon Turki paling cantik, menempah urutan ketiga dalam senarai majalah dunia. Wantia dilahirkan pada 4 Jun 1986 di Solingen, Jerman dapat mampu berbahasa Turki, Jerman, Inggeris, dan Sepanyol.

6. Alexandra Daddario – Amerika Syarikat

Selain daripada mempunyai sepasang mata yang cantik, Alexandra mempunyai keturunan kacukan darah Itali, Ireland, Hungary, Jerman, dan England. Dia juga dikenali kerana mempunyai badan yang sangat seksi.

7. Mozhdah Jamalzadah – Afghanistan

Mozhdah Jamalzadah diiktiraf sebagai salah satu wanita Islam paling cantik di dunia.

8. Gal Gadot – Israel

Menjadi terkenal selepas lakonannya dalam filem Wonder Women. MErupakan seorang model sebelum namanya meniti di bibir dunia selepas lakonannya dalam filem Wonder Women berjaya.

9. Noor Neelofa Mohd Noor – Malaysia

Yang ni ramai orang dah tahu. Selain mempunyai wajah dan berperwatakan menarik, Neelofa juga merupakan seorang usahawan yang berjaya.

10. Kiara Kabukuru – Uganda

Kabukuru dilahirkan pada 31 Julai 1975 di Kampala, Uganda dan telah menjadi model sejak berumur 16 tahun.

11. Kate Menson – Ghana

Model hitam manis ini pernah menjadi model utama Ghana.  Kate juga menjadi model di Mercedes Pickup di Afrika Selatan.

12. Jetsun Pema – Bhutan

Jetsun Pema, wanita cantik dengan hobi bermain bola keranjang ini dikenali sebagai isteri Raja Bhutan, Jigme Khesar Namgyle Wangchuck. Jetsun yang usianya lebih muda 10 tahun dari suaminya kerap menemani Raja Bhutan itu berkunjung ke pelbagai tempat dengan memakai busana tradisional khas negaranya.

13. Yaya DaCosta – Brazil

Yaya DaCosta adalah salah satu model dan pelakon yang cantik. Yaya pernah memenangi beberapa anugerah filem Amerika untuk persembahannya yang dianggap luar biasa.

14. Priyanka Chopra – India

Priyanka Chopra merupakan seorang pelakon dan penyanyi India. Dia jyga merupakan seorang yang sangat suka menderma.

15. Pimchanok Luevisadpaibul

Pernahkah anda menonton ‘A Little Thing Little Called Love’? Pada masa itu Pim berperanan sebagai Nam yang merupakan gadis yang suka pada Shone di kelasnya dilakonkan oleh Maurer Mario. Luevisadpaibul sudah mendapat pelbagai anugerah dalam festival filem kerana filem ini.

16. Liu Yi Fei – China

Crystal Liu dilahirkan pada tarikh 25 Ogos 1987 yang mula menceburi dunia artis tahun 2005.

17.Samantha Harris – Australia

Samantha Harris adalah seorang wanita Orang Asli (Aborigine) yang cukup menonjol. Dia mahu melihat lebih ramai wanita peribumi asli disokong dalam industri fesyen Australia.

18. Raisa – Indonesia

Raisa Andriana adalah seorang penyanyiyang berasal dari Indonesia.

19. Haku-Mongolia

Kecantikan wajah gadis Mongolia yang anggun menawan. Kajian sains juga membuktikan bahawa gadis Mongolia mempunyai seni menggoda mereka sendiri.

20. Ratu Rania Al Abdullah – Kuwait

Ratu Rania mungkin adalah tokoh yang sangat tepat untuk dikatakan sebagai cantik. Dia bereranannya sebagai wanita Jordan yang sangat baik. Selain bijak dan cantik, Ratu Rania adalah seorang yang menjunjung tinggi nilai kemanusiaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *